Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ !!! ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ απο τους αρχιτ. Rojkind Arquitectos + Esrawe Studio


απο το dezeen

Στην φάση της κατασκευής βρίσκεται το Γιαπωνέζικο εστιατόριο Tori Tori-στην Πόλη του Μεξικού από το αρχιτεκτονικό γραφείο Rojkind Arquitectos σε συνεργασία με Esrawe Studio . Τα χαρακτηριστικά του κτηρίου ειναι η "οργανική" πρόσοψη και η διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου που λειτουργεί σαν επέκταση του εσωτερικού χώρου, δημιουργώντας μια ισχυρή σχέση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού. Το Tori-Tori Θεωρείται ένα από τα καλύτερα ιαπωνικά εστιατόρια στην Πόλη του Μεξικού και η αξιοσημείωτη επιτυχία του, δίνει την δυνατότητα στην δημιουργία του νέου κτηρίου στην περιοχή του Polanco, στην Πόλη του Μεξικού, απο τον αρχιτέκτονα Michel Rojkind και τον βιομηχανικό σχεδιαστή Hector Esrawe.
Η περιοχή κατοικίας Polanco έχει υποστεί πολλές αλλαγές στιςχρήσεις, όπου σπίτια έχουν μετατραπεί σε χώρους γραφείων ή εστιατόρια. Οι αλλαγές γίνονται πολυ διακριτικά με την αλλαγή χρήσης στο εσωτερικό των κτηρίων και την διατήρηση των προσόψεων.
Γνωρίζοντας αυτήν την κατάσταση οι Rojkind και Esrawe ήθελαν να δώσουν μια "δυνατή" πρόταση, μετατρέποντας το κτήριο κατοικίας και τον περιβάλλοντα χώρο. Αξιοποιώντας τις συνθήκες του οικοπέδου, αφήνουν τον χώρο στάθμευσης αριστερά, εκει που είναι, χρησιμοποιούν όλον τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης για την πλήρη αναδιάρθρωση του κτίσματος, δημιουργώντας ενα νέο, διαφορετικό περιβάλλον.
more

Δεν υπάρχουν σχόλια: