Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Διεθνής διάκριση σε ελληνίδα αρχιτέκτονα


απο το Mixtape

Τι ωραίο που είναι να διαπρέπουν νέοι Έλληνες στο εξωτερικό! Ο λόγος για την αρχιτεκτόνισσα Ελένη Κωστίκα, η οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό Future Projects στην κατηγορία Competition entries των World Architecture Festival Awards.
Το project της με ονομασία binb (Building in Building) είναι μια μελέτη για ένα κτίριο της Benneton το οποίο βρίσκεται στην ιδιάζουσα πόλη της Τεχεράνης. Ένα κτίριο 12,000 τ.μ. και με πολλαπλές χρήσεις (κατάστηματα, γραφεία της εταιρείας, κατοικίες κτλ) Το κτίριο είναι μια αναλογία του ανθρώπινου σώματος ντυμένου με ένα ύφασμα. Το ένδυμα αυτό αποκτά την δική του ταυτότητα και βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με το σώμα. Μια μόνο εσοχή δημιουργεί την ψευδαίσθηση της πίετας του υφάσματος και αποτελεί κύριο κομμάτι της πρόσοψης του κτιρίου.
Το κτίριο θα βρίσκεται στην μέση της πολύβουης πόλης της Τεχεράνης σαν ένα τεράστιο φόρεμα που αιωρείται ανάμεσα στα κτίρια της πρωτεύουσας. Μόλις μπει κανείς μέσα όμως, αποτελείται από δεκάδες μικρά κομμάτια με χρηστικούς χώρους, όπως ακριβώς και το ανθρώπινο σώμα.
Το παιχνίδι του μέσα και του έξω, ο διάλογος μεταξύ εσωτερικού και εσωτερικού, σώματος και ρούχου δημιουργεί ένα κτιριακό διαμάντι. Ευχόμαστε από καρδιάς αυτή η πρόταση να βραβευτεί.
Αρχιτεκτονική : Ελένη Κωστίκα
Βοηθοί Αρχιτέκτονες: Χρύσα Μαρούδα, Γιάννης Βογιατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: