Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

Μαρίνα Γούσια - Eλληνικό το Διεθνές Βραβείο αρχιτεκτονικής για σπίτι με μπουκάλιααπο το GreekMoney
Τα πλαστικά μπουκάλια του νερού και των αναψυκτικών δεν είναι για πέταμα.Μπορεί να αντικαταστήσουν τα τούβλα και το μπετόν και να γίνουν υλικό κατασκευής φτηνών σπιτιών.Το εξηγεί η 25χρονη αρχιτέκτονας Μαρίνα Γούσια από τη Σχολή Αρχιτεκτονικής της Θεσσαλονίκης που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε έναν διεθνή διαγωνισμό στην Μπολόνια.Πρόκειται για τη διπλωματική της εργασία με τίτλο «Αρχιτεκτονική στην απορία» και η οποία αφορά την δημιουργία ενός οικισμού στη φτωχή περιοχή Angel2 στη Νικαράγουα. Η πρότασή της προβλέπει την χρησιμοποίηση υλικών της περιοχής, ξύλο, χώμα κλπ και την αξιοποίηση άχρηστων αντικειμένων όπως πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια.
Το βραβείο της αφορά τον τομέα κατασκευών με ξύλο.

Περίληψη της ανακοίνωσης του διαγωνισμού
Η BolognaFiere και η Archi-Europe οργανώνουν από κοινού έναν ειδικό διαγωνισμό με τίτλο "SAIE Selection 09" προκειμένου να επιλεγούν 24 projects και concepts (12 για νέους αρχιτέκτονες και 12 για φοιτητές) με βασική αρχή τη χαμηλού κόστους (Low cost) και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (Low energy) βιώσιμη κατοικία.
Αυτά τα 24 projects ή concepts θα παρουσιαστούν σε μία ειδική έκθεση - αφιέρωμα με τίτλο "Cuore Mostra Saie 2009" στα πλαίσια της SAIE International Building Exhibition η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Bologna (Ιταλία) από τις 28 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2009. Τα 24 projects θα επιλεγούν από μία κριτική επιτροπή αποτελούμενη από διεθνώς γνωστούς αρχιτέκτονες με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα Mario Cucinellα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΠΘίτισα

http://www.archi-europe.com/archi-saie-awards/344-1.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: