Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009

ΚΕΝΤΡΟ MAGGIE - Α' ΒΡΑΒΕΙΟ STIRLING 2009 στον RICHARD ROGERS


απο το DEZEEN
Το Κέντρο MAGGIE, κέντρο θεραπείας του καρκίνου στο Λονδίνο, που σχεδιάστηκε απο τους

Rogers Stirk Harbour + Partners, κέρδισε το πολύ σημαντικό βραβείο Riba Stirling Price 2009, για το καλύτερο κτήριο που σχεδιάστηκε απο Βρεττανό αρχιτέκτονα.Το Κέντρο Maggie ειναι ενα απο τα πολλά κέντρα πρώτων βοηθειών και υποστήριξης για ανθρώπους που πάσχουν απο καρκίνο και τις οικογένειες τους, που σχεδιάστηκαν στη Βρεττανία . Το Κέντρο Maggie, ηταν ιδέα
της Maggie Keswick Jencks, συγγραφέως, αρχιτέκτονος τοπίου και τελευταίας συζύγου του αρχιτέκτονα Charles Jencks.Τους τελευταίους 18 μήνες της ζωής της ,η Μaggie εχοντας τη βαθειά πεποίθηση οτι η αρχιτεκτονική και το περιβάλλον μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση, σκέφτηκε τη δημιουργία ενός κέντρου κοντά στον τόπο που έκανε τη δική της θεραπεία. Η μελέτη του R.Rogers  είχε σαν κριτήριο τον σχεδιασμό ενός χώρου υποδοχής, ηρεμίας και αγάπης στο θωρυβώδες Hammersmith, κοντά στο τεράστιο NHS Hospital.
Το κτήριο ήταν ενα απο τα έξη κτήρια που προκρίθηκαν για το βραβείο, το οποίο απονεμήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 17/10/2009.
Βραβεία Stirling πήραν το 2008 το γραφείο Accordia, το 2007 ο David Chipperfield
Ο Lord RICHARD ROGERS, τιμήθηκε με το βραβείο Pritzker το 2007, το Χρυσό Μετάλλιο της RIBA το 1985 και το βραβείο Thomas Jefferson Memorial Foundation Medal το 1999.

Δεν υπάρχουν σχόλια: