Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

Αυστραλία: 250.000 κατοικίες κινδυνεύουν από τις κλιματικές αλλαγές

http://www.youtube.com/watch?v=G8IozVfph7I


απο το TVXS

Περίπου 250.000 κατοικίες κατά μήκος των ακτών της Αυστραλίας είναι πιθανό να κινδυνεύσουν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, σύμφωνα με έκθεση της αυστραλιανής κυβέρνησης.
Στην έκθεση, με τίτλο «Κίνδυνοι στις Αυστραλιανές Ακτές από τις Κλιματικές Αλλαγές», την οποία παρουσίασε η υπουργός Κλιματικών Αλλαγών Πένι Γουόνγκ, τονίζεται ότι 157.000 με 247.000 κατοικίες θα κινδυνεύσουν, εάν δε ληφθούν μέτρα και εάν η στάθμη της θάλασσας ανέλθει κατά 1,1μ.
«Με βάση τα επιστημονικά στοιχεία, το κλίμα μας αλλάζει γρηγορότερα απ΄ ό,τι αρχικά πιστεύαμε και οι συνέπειες είναι πιθανό να είναι σοβαρότερες, καθώς αυξάνεται η στάθμη της θάλασσας και οι σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες αποτελούν όλο και πιο συχνό φαινόμενο», τόνισε η υπουργός. «Η έκθεση υπογραμμίζει την ανάγκη να μειωθεί η ρύπανση από το διοξείδιο του άνθρακα και ότι η Αυστραλία πρέπει να προσαρμοστεί στις κλιματικές αλλαγές, τις οποίες δεν μπορεί να αποφύγει», επισήμανε.

Η Γουόνγκ ανακοίνωσε τη σύσταση επταμελούς συμβουλίου, το οποίο θα μελετά τις επιπτώσεις τις ανόδου της στάθμης της θάλασσας στις παράκτιες περιοχές. Η Αυστραλία, η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές άνθρακα στον κόσμο, είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες κατά κεφαλήν εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: