Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ - Απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης της Υπουργού ΠΕΚΑ Τίνας Μπιρμπίλη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ -

ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΤΙΝΑΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Αγαπητοί συνάδελφοι καλό μεσημέρι σε όλους, καλή χρονιά σε όλους. Είναι η πρώτη συνέντευξη Τύπου της νέας χρονιάς που παραχωρεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Θέμα αυτής της συνέντευξης όπως καλά γνωρίζετε, η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και η εφαρμογή του Ν. 3661/08 κτλ.

Η Υπουργός κα Μπιρμπίλη έχει το λόγο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καλημέρα, καλή χρονιά και από μένα. Σας καλέσαμε σήμερα να σας παρουσιάσουμε τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων, γνωστό και ως ΚΕΝΑΚ, ο οποίος τίθεται σε δημόσια διαβούλευση για τις επόμενες 20 ημέρες. Ο νέος Κανονισμός προωθείται κατά προτεραιότητα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στον ευρύτερο κτιριακό τομέα.
Ο νέος Κανονισμός ο οποίος και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εκπονήθηκε από εξειδικευμένη ομάδα στελεχών του Υπουργείου μας, του ΚΑΠΕ, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών του ΤΕΕ, αξιοποίησε όλη τη δουλειά της προηγούμενης κυβέρνησης καθώς και τα συμπεράσματα της προηγούμενης διαβούλευσης και στοχεύει στον καλύτερο ενεργειακό σχεδιασμό των κτιρίων μας, με την προώθηση ενεργειακά αποδοτικών δομικών υλικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
more

Δεν υπάρχουν σχόλια: