Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

ενα υπέροχο σπίτι διακοπών στην Ελβετία, αρχιτ.Staufer & Hasler

    

απο το wallpaper

Αυτό το σύγχρονο  περίπτερο στέκει κομψά στην άκρη ενός ποταμού στο γραφικό Kanton Thurgau, προστατευμένοι από τα σπίτια γύρω από μια στάση της ψηλά δέντρα. Χωροθετημένο σε μικρή απόσταση από την άκρη του νερού, πίσω από καλαμιές και χόρτα, αυτό το σπίτι για το καλοκαίρι προορίζεται για ήσυχη αναπόληση.
Αποτελείται από ένα ενιαίο καθιστικό χώρο στο ισόγειο, με βεράντα που κάτω από την προεξοχή του  πρώτου ορόφου, το σπίτι είναι ένα απλό κουτί, με μερικές ασυνήθιστες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που το έκαναν να ξεχωρίζει . Ο πρώτος όροφος,  είναι σε εσοχή , με χαγιάτι τρέχει  γύρω . Το υπνοδωμάτιο,ο ξενώνας και ενα μικρό γραφείο παίρνουν φώς και υπέροχη θέα απο τα παράθυρα στην οροφή που δίνουν την αίσθηση οτι είσαι μέσα σε ενα δενδρόσπιτο- Treehouse, σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, Staufer & Hasler.
Οι σχεδιαστές έχουν αποφύγει τον πειρασμό να υιοθετήσουν μια αυστηρή νεωτεριστική προσέγγιση, και  συνδύασαν την επένδυση απο ξύλο πεύκου με το μπαρόκ  μπαλκόνι απο σιδηροκατασκευή δίνοντας στη δουλειά τους μια  παιχνιδιάρικη ευαισθησία .
more   

Δεν υπάρχουν σχόλια: