Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΔΟΞΙΑΔΗ

...ας το θυσιάσουμε κι αυτό στο βωμό του lifestyle...που χωρίς διάθεση λαικισμού, γίνεται ο καθρέφτης της σύγχρονης Ελλάδας...

Παρακολουθώ την εξέλιξη για το Κτήριο Δοξιάδη στο Λυκαβηττό, το οποίο πρόκειται να αλλάξει χρήση και μετά την πώληση του σε "επενδυτές" θα μετατραπεί σε κατοικίες, με όλες τις εξυπηρετήσεις του lifestyle (οχι της σύγχρονης ζωής), επικυρώνοντας την σύνταξη στην νέα τάξη πραγμάτων, την αναβάθμιση των κατοίκων που έχουν ανάγκη απο πιστοποιητικά "ευγενείας" και στο τέλος-τέλος  αποθεώνοντας το τίποτα.
Το κτήριο, σπουδαίο δείγμα του μοντέρνου κινήματος, αλλάζει χρήση, χωρίς να (δεν γράφω ζητηθεί) ληφθεί στα υπ'οψιν η θέση των επιστημονικών συλλόγων, των σχετικών φορέων, των δασκάλων αρχιτεκτονικής, των αρχιτεκτόνων.

"Εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης δεν έφτιαχνε κτίρια-τραβεστί

Ένα αρχιτεκτονικό στοίχημα παίζεται γωνία Στρατιωτικού Συνδέσμου και Δημοκρίτου. Το Συγκρότημα Δοξιάδη κινδυνεύει να καταντήσει χλιδάτη πολυκατοικία

Στο Κολωνάκι, μια ανάσα από τη «μεθόριο» με τα Εξάρχεια, ο μέγας έλληνας πολεοδόμος Κωνσταντίνος Α. Δοξιάδης (1913-1975) σχεδίασε και έχτισε στα τέλη της δεκαετίας του ’50 το στρατηγείο [...]"

ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣ ΔΕΙ ΤΟ LINK "ΚΤΗΡΙΟ ΔΟΞΙΑΔΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ"
more


 

 


ευχαριστούμε Monumenta

Δεν υπάρχουν σχόλια: