Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010


απο το troktiko

Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2010

Σχετικά με τον Μίκη !!!


"Βγαίνουν μερικοί κατά καιρούς και καταφέρονται εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη!
Αλήθεια, τί έχουν κάνει αυτοί για την Ελλάδα, για τους Έλληνες, για την οικουμένη για να έχουν το θράσος (γιατί περί αυτού πρόκειται) να αναφέρονται καν στο πρόσωπό του;...
Πόσο έχουν αγωνιστεί, έχουν πονέσει, έχουν φτάσει πολλές φορές κοντά στο θάνατο για να κάνουν πιο ελεύθερο αυτόν τον τόπο;

Πόσα έχουν θυσιάσει από την προσωπική τους ζωή και την καριέρα τους για να υπάρχει για όλους μας το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης;
Πόσο έχουν δοξάσει αυτήν την χώρα σε όλο τον κόσμο ώστε να κρίνουν τον πιο διάσημο παγκοσμίως Έλληνα εν ζωή;
Αλήθεια, πόσοι από αυτούς που γράφουν εναντίον του έχουν διαβάσει για τη ζωή του; Γιατί είμαι σίγουρη ότι αν είχαν έστω μία ιδέα για όσα έχει βιώσει αυτός ο άνθρωπος για να έχουν τώρα αυτοί το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους δεν θα επεδείκνυαν τόσο θράσος και έπαρση στα άρθρα τους!

Αλλά δεν είναι μόνο η αντιστασιακή του δράση που μάς επιβάλλει έναν απέραντο σεβασμό στο πρόσωπό του. Το μεγαλείο της ψυχής του και ο άκρατος συναισθηματισμός του είναι τα χαρακτηριστικά που -κατά την ταπεινή μου άποψη- σμίλεψαν το είναι του και χάραξαν την πορεία του σε αυτή τη ζωή.
Αλήθεια πόσοι εξόριστοι στην Μακρόνησο αλλά και σε άλλα "θέρετρα" του Αιγαίου είχαν τις ψυχικές αντοχές να συνθέτουν συμφωνίες; Πόσοι επικηρυγμένοι από τους Γερμανούς προτίμησαν να διανυκτερεύουν στον κήπο του Ζαππείου σκεπασμένοι με εφημερίδες αντί να καταφύγουν στο βουνό, προκειμένου να αισθάνονται κοντά στην αγαπημένη τους;
Προσδοκούν κάποιοι από τον Μίκη, που έγραψε τα αριστουργήματα που έγραψε, να σκέφτεται και να ενεργεί σύμφωνα με την κοινή λογική και όχι με την καρδιά του. Δεν μπορεί να το κάνει!
Και αγκαλιάζεται με τον Ερντογάν και τον Παπανδρέου όχι επειδή επικροτεί τις πολιτικές τους αλλά διότι πάντοτε ήταν και θα είναι υπέρμαχος της ελληνοτουρκικής φιλίας αλλά και όλων των λαών!
Ο άνθρωπος αυτός ήταν πάντοτε υπεράνω κάθε παγιωμένης άποψης και κομματισμού. Υπηρέτησε πιστά ένα ιστορικό κόμμα για χρόνια έως τη στιγμή που αυτό δεν το αντιπροσώπευε άλλο. Συμμάχησε με άλλα κόμματα όχι επειδή άλλαζε άποψη και θέση αλλά επειδή στις συγκεκριμένες χρονικές συγκυρίες αυτό θεωρούσε ότι ήταν το σωστό.
Δεν του αποδίδω το αλάθητο αλλά σίγουρα ό,τι έκανε είχε ως γνώμονα πάντοτε το συμφέρον της χώρας. Εξάλλου, όπως ο ίδιος έχει πει, πάνω από τις δύο μεγάλες του αγάπες -τη θάλασσα και την μουσική- είχε πάντοτε ως μεγαλύτερη αγάπη την Ελλάδα!
Ας σταματήσουν λοιπόν μερικοί να τον κρίνουν χωρίς να προσπαθήσουν πρώτα να τον καταλάβουν! Και αν δεν μπορούν να διαβάσουν όσα έχουν γραφτεί γι'αυτόν και από αυτόν, ας αφουγκραστούν τα τραγούδια του και τις μελωδίες του!
Δυστυχώς στη χώρα μας επιπλέουν πολλοί φελλοί. Ασχοληθείτε με αυτούς και αφήστε ήσυχους τους ανθρώπους που στη ζωή τους δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να υπηρετούν αξίες και ιδανικά! Εξάλλου τίποτε από όσα λέτε δεν μπορεί να τούς αγγίξει για τον απλούστατο λόγο ότι είστε μηδαμινοί μπροστά τους!
Και κλείνω με αυτό: Επειδή είχα την απέραντη χαρά και την ακόμα μεγαλύτερη τιμή να τον συναντήσω και να μιλήσω μαζί του (με δέχτηκε στο σπίτι του έπειτα από μία απλή παράκληση του συζύγου μου) σάς πληροφορώ ότι είναι ένας βαθύτατα γλυκός και απλός άνθρωπος , χωρίς ίχνος έπαρσης και αλαζονίας! Μάς υποδέχθηκε σαν συγγενής και δεν αναφέρθηκε στην μισή ώρα που συνομιλήσαμε ούτε μία φορά στο πρόσωπό του. Ίσα- ίσα που αναφερόταν συνεχώς στην Ελλάδα. Το μόνο που είπε για τον ίδιο ήταν πως υπάρχουν φορές που αισθάνεται ότι οι Έλληνες δεν τον αγαπάμε!
ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΤΕ! ΑΠΛΑ, ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ" ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: