Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΤΖΑΝΟΥΛΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΕΑΤΕΣ ?
ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ !!! 


Ο Τήνιος ζωγράφος Μιχάλης Τζανουλίνος που ζει και δημιουργεί στην Άνδρο, εκθέτει και φέτος στο Εμπειρίκιο γυμνάσιο Άνδρου. Η αναδρομική του έκθεση το 2008 στον ίδιο χώρο, είχε τεράστια επιτυχία και συζητήθηκε πολύ. Αυτή την φορά καινοτομεί εκθέτοντας συνθέσεις με τίτλο «Γλυπτική της θάλασσας».

Φιλοτεχνεί συνθέσεις με ξύλα και πέτρες , γλυμμένα απ’την θάλασσα. Με την οργιώδη του φαντασία, συνθέτει μορφές και σχήματα που κάνουν την φαντασία μας να καλπάζει. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα έχει έντονη εικαστικότητα ανεξάρτητα αν τα φυσικά υλικά τα έχει σμιλέψει η θάλασσα και όχι ο καλλιτέχνης. Ο Τζανουλίνος έβαλε την καλλιτεχνική του συνθετική δημιουργικότητα και την φαντασία του!

Οι δημιουργίες αυτές ξεκίνησαν παίζοντας και δημιουργώντας με την μικρή του κορούλα Ναυσικά στο παραθαλάσσιο σπίτι που μένει μόνιμα έξω από το Γαύριο της Άνδρου. Από τότε όπως μας λέει ερωτεύτηκε αυτόν τον τρόπο εικαστικής έκφρασης, που εκτός της εκφραστικότητας των συνθέσεων είναι και από την φύση τους τα υλικά αυτά που βγαίνουν (ακατέργαστα) μέσα από την θάλασσα και κουβαλούν μαζί τους την ενέργεια, την αίσθηση, την αλμύρα της θάλασσας και την παρέμβαση του χρόνου.

Εμπειρίκιο Γυμνάσιο Άνδρου
Διάρκεια έκθεσης: 20 / 07 / 2010 - 28/08/2010
Εγκαίνια Εκθεσης: 
Παρασκευή 6 Αυγούστου , ώρα 8.30 μμ Δεν υπάρχουν σχόλια: