Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ?

....ευχαριστώ τον συνάδελφο Κώστα Γράψα που βρήκε αυτό το απόσπασμα, που είναι αποκαλυπτικό της κατάστασης και των στεγανών (γιατί το επιτρέπουμε?) στην Αρχιτεκτονική παιδεία... για ποιούς είναι επικίνδυνο το βιβλίο ?


Πρακτικό κοινής Συνεδρίας Γενικής Συνέλευσης και Εκλεκτορικού Σώματος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ


 * «....Εγώ το θεωρώ, εξαιρετικά επικίνδυνο που βγήκε αυτό το βιβλίο, κύριε Μπούρα. Εξαιρετικά επικίνδυνο.... Θεωρώ λοιπόν ότι δεν πρέπει καν να θίγεται, καν να αναφέρεται αυτό το βιβλίο.»

Τοποθέτηση του κύριου Νίκου Καλογερά, (ομότιμου πλέον) καθηγητή Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ στη συζήτηση για το βιβλίο του Αντωνιάδη / απόσπασμα από το "Πρακτικό κοινής Συνεδρίας Γενικής Συνέλευσης και Εκλεκτορικού Σώματος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ/ Συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου 1991, αίθουσα 101 του κτηρίου Αβέρωφ, σελ. 116"

Για την ιστορία, η παραπάνω Συνεδρία έγινε για την πλήρωση της θέσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων στη βαθμίδα Καθηγητή στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ με συνυποψήφιους τους Αντωνιάδη, Αντωνακάκη, Ρωμανό. Με αποτέλεσμα ψήφων 5/2/2 και ένας «ουδείς», η εκλογή βγήκε «άγονη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: