Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

Η Ελλάδα 3η στον κόσμο στην αρχιτεκτονική εθνικών περιπτέρων

απο το ΕΘΝΟΣExpo 2010 Shanghai China  NewsΤην τρίτη θέση μεταξύ 192 χωρών και 50 διεθνών οργανισμών, στον διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και αισθητικής εθνικών περιπτέρων, απέσπασε η Ελλάδα στη Διεθνή Εκθεση EXPO με θέμα «Η ζωή στην πόλη», που πραγματοποιήθηκε στη Σανγκάη της Κίνας. Τη διεθνή έκθεση της Σανγκάης επισκέφθηκαν 77 εκατ. Κινέζοι πολίτες. Το ελληνικό περίπτερο, έκτασης 2.000 τ.μ., που δημιούργησε ο γνωστός αρχιτέκτονας, κ. Αλέξανδρος Τομπάζης, ήταν διαμορφωμένο σε επτά διακριτούς εκθεσιακούς χώρους-οικοδομικά τετράγωνα.
Κάθε οικοδομικό τετράγωνο ήταν αφιερωμένο σε ένα επίκαιρο θέμα, όπως οικολογία - περιβάλλον, ευημερία - βιώσιμη ανάπτυξη, πολυπολιτισμικότητα, πόλις και ύπαιθρος κ.ά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό περίπτερο ήταν από τα δημοφιλέστερα της έκθεσης, καθώς πάνω από 5,5 εκατομμύρια Κινέζοι που το επισκέφτηκαν είχαν τη δυνατότητα μέσω του τεχνολογικού του εξοπλισμού να δουν την Ακρόπολη και την Αθήνα σε απευθείας σύνδεση και να παρακολουθήσουν με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα τη διαδικασία παραγωγής ελληνικών προϊόντων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός ότι την ξενάγηση του περιπτέρου είχαν αναλάβει Κινέζοι φοιτητές της ελληνικής φιλολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: