Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Νέος διαγωνισμός για το Τάε Κβο Ντοαπο το RE+D Magazine

17-11-2010, 07:56Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός για την μετατροπή του Ολυμπιακού γυμναστηρίου Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο σε συνεδριακό κέντρο, ο οποίος όπως επεσήμανε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής θα προκηρυχθεί σε δύο φάσεις. 

Η πρώτη φάση που θα αφορά την μετασκευή και συντήρηση του σταδίου αναμένεται να βγει στον «αέρα» εντός των επόμενων δέκα ημερών και η δεύτερη φάση που θα αφορά τη λειτουργία και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων προγραμματίζεται να προκηρυχθεί έως τον Ιούνιο του 2011 με στόχο μέχρι την άνοιξη του 2012 να έχει αναδειχτεί ανάδοχος του έργου.

Όπως σημείωσε ο κ. Γερουλάνος με την κατασκευή του συνεδριακού κέντρου, την νέα όπερα και εθνική βιβλιοθήκη στο Δέλτα Φαλήρου και το πάρκο του Φλοίσβου το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας θα αλλάξει τελείως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημιουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου στην ελληνική πρωτεύουσα αποτελεί βασικό αίτημα των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, καθώς η Αθήνα υστερεί σημαντικά ως προορισμός συνεδριακού τουρισμού σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, λόγω της έλλειψης των αναγκαίων υποδομών.

Εξάλλου, σχετικός διαγωνισμός για το ίδιο έργο είχε προκηρυχθεί πριν από τρία χρόνια. Για τη μετατροπή του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου στο Φάληρο σε συνεδριακό, έργο τότε συνολικού προϋπολογισμού €60 εκατ., είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στον προηγούμενο διαγωνισμό ουκ ολίγα γνωστά ονόματα της αγοράς μεταξύ των οποίων οι όμιλοι Ηochtief, J&P ΑΒΑΞ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ, ΒΙΟΤΕΡ, ATE BANK, Αναστηλωτική, Θεμέλη, INNISFREE, ΕΔΡΑΣΗ ΨΑΛΛΙΔΑΣ, DAMCO ENERGY, Lamda Development, REDS, ROTA, HELEXPO A.E., κ.α.

2 σχόλια:

mahler76 είπε...

μόνο που στις πόλεις με συνεδριακό τουρισμό υπάρχουν και χιλιάδες άλλα πράγματα να κάνεις και να βιώσεις. Εδώ θα δώσουν άπειρα χρήματα για να κάνουν έναν σούπερ συνεδριακό χωρίς κανένα άλλο προγραμματισμό αρα μια τρύπα στο νερό.

η ζωή μέσα απ'τα μάτια του αρχιτέκτονα είπε...

Κι άλλες χρήσεις που θα λειτουργούν παράλληλα, φίλε mahler76,σχεδιασμός και ρύθμιση χρήσεων χρειάζεται κυρίως