Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

OΛΘ: Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει την περιβαλλοντική πιστοποίηση PERS

αληθεια ειναι;

απο την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το λιμανι της Θεσσαλονικης διαθετει την περιβαλλοντικη πιστοποιηση κατα PERS και ελεγχεται για την τηρηση της απο τις αρμοδιες Ευρωπαϊκες Αρχες, επισημαινει με ανακοινωση του ο Οργανισμος Λιμενος Θεσσαλονικης Α.Ε.

Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή έδωσε προγενέστερη ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τα αποτελέσματα του ελέγχου της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών (ΕΥΕΠ), τα οποία αναφέρονται σε κάποιες παραβάσεις στη διαχείριση αποβλήτων στο χώρο του λιμανιού.
Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του λιμανιού επισημαίνει ακόμη ότι:
«Η ΟΛΘ ΑΕ δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη σωστή διαχείριση αποβλήτων, καθότι η διαδικασία αυτή έχει ανατεθεί εδώ και πέντε χρόνια σε εταιρία αδειοδοτημένη σχετικώς. Η ΟΛΘ ΑΕ ελέγχει διαρκώς τις διαδικασίες και ήδη έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα».
Προσθέτει ακόμη πως «ο συγκεκριμένος έλεγχος στον οποίο αναφέρεται η ΕΥΕΠ πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου 2010. Από τότε μέχρι σήμερα, η νέα διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ που ανέλαβε στις 28 Μαΐου 2010, έχει προχωρήσει σε σειρά ενεργειών, κάποιες εκ των οποίων έχουν ολοκληρωθεί και κάποιες άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: