Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Αρχιτεκτονική... κωμωδία στα Χανιά

απο ΤΗΝ ΑΥΓΗ

    Δύο αδέλφια, τον Αργύρη και τον Πορφύρη, που μέσα από το παράθυρό τους παρατηρούν στην πλαγιά του απέναντι λόφου την ακίνητη περιουσία τους, που αποτελείται από 60 ετοιμόρροπα κτίσματα, επιλέγει ως ήρωές του ο αρχιτέκτονας και συγγραφέας από τα Χανιά Αριστείδης Αντονάς, στην θεατρική κωμωδία Τα κτίσματα, που παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως τις 19 Δεκεμβρίου, στο θέατρο «Κυδωνία», στα Χανιά της Κρήτης, από την Εταιρεία Θεάτρου «Μνήμη».
    Οι δύο πρωταγωνιστές του Α. Αντονά προσπαθούν να ξεδιαλύνουν ένα ακατανόητο αίνιγμα: ένας παράξενος τύπος νοικιάζει κάθε χρόνο μερικά από τα σπίτια τους, υπό την προϋπόθεση να μπορεί να τα κατεδαφίσει! Η πρόταση, σε καιρούς δύσκολους, φαινόταν δελεαστική για τα δύο αδέρφια, όμως, καθώς αδυνατούν να εξιχνιάσουν τα κρυφά κίνητρα του ξένου, αρχίζουν να πιστεύουν ότι πλουτίζει μυστηριωδώς εις βάρος τους. Οι πλέον απίθανες υποθέσεις και τα πιο κωμικοτραγικά σενάρια αρχίζουν να πλέκονται στο μυαλό τους, αλλά μάταια. Πεισμένοι ότι κάθε αξία έχει ένα οικονομικό αντίτιμο, αδυνατούν να πιστέψουν ότι μπορεί να εκτιμάται και διαφορετικά...
    Το έργο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσίαΜιχάλη Βιρβιδάκη, σκηνικά και κοστούμια Όλγας Βερυκάκη και μουσική επιμέλειαΛίλας Τρουλλινού. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Αντώνης ΠαλιεράκηςΓιώργος Γραμματικάκης και ο σκηνοθέτης.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: