Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΑΠΟ ΗΛΙΑΚΑ ΠΑΝΕΛΑ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

GEN Hotel In Santiago de Chile - Facade - Photo απο το Treehugger

GEN Hotel In Santiago de Chile - Front - Photo  GEN Hotel In Santiago de Chile - Second Skin - Photo

GEN Hotel In Santiago de Chile - Pool - Photo


Σχεδιασμένο ως ένα κτήριο διαμερισμάτων, αργότερα μετατράπηκε σε ξενοδοχείο, GEN είναι ένα 26-τριώροφο κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Felipe Assadi + Francisca Pulido βρίσκεται στο Σαντιάγκο της Χιλής με τα συνήθη πράσινα διαπιστευτήρια, αλλά με δύο δροσερές λεπτομέρειες:
  1. διάσπαρτα πάνελς, προσανατολισμένα στην ηλιακή ακτινοβολία για παραγωγή ενέργειας, και 
  2. δεύτερη επιδερμίδα, που αποτελείται από ανακυκλωμένα πανέλα ALUZINC που λειτουργούν ως "ελεγκτές" θερμοκρασίας και σκίασης .

Έτσι, αντί να κρύβονται όλα τα ηλαικά πάνελς στη στέγη, οι σχεδιαστές του GEN επέλεξαν να τα εγκαταστήσουν μπροστα απο το καθέ ένα από τα 120 διαμερίσματα. Με αυτό τον τρόπο, η παραγωγή ενέργειας είναι κατανεμημένη και κάθε ομάδα λειτουργεί ξεχωριστά και πιο αποτελεσματικά (για το νερό και τη θέρμανση των χώρων), ενεργώντας ταυτόχρονα ως λεπτομέρεια του σχεδιασμού για την κατασκευή της πρόσοψης του.
Είχαν τοποθετηθεί τυχαία από την αρχή, καθώς οι σχεδιαστές προχώρησαν ένα βήμα μπροστά και εδωσαν τη δυνατότητα στους  χρήστες να άλλαζουν τη θέση του πάνελ κατά την προτίμησή τους. Με αυτόν τον τρόπο, εάν μετακινηθούν τα πανελ.  δεν μεταβάλλεται η συνολική εμφάνιση. μ'αυτήν την πρόταση καλύπτουν το 100% των αναγκών θέρμανσης κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού και αποθηκεύεται 70% για τις ανάγκες του χειμώνα.

Η δεύτερη επιδερμίδα τοποθετείται στην ανατολική πρόσοψη, σε απόσταση ένα μέτρο (3,2 πόδια) από το κυρίως κτήριο 
Η προσθήκη αυτή λειτουργεί σαν ηχοπέτασμα και μειώνει τον θόρυβο από την λεωφόρο, αλλά  και παρήγει ένα ηλιακό φίλτρο για τα διαμερίσματα. Είναι κατασκευασμένο από υπόλοιπα του υλικού ALUZINC από άλλες κατασκευές.


more

architects

Δεν υπάρχουν σχόλια: