Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

11o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ, ουτοπία;

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ" ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΙΜΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ !!! Δυστυχώς μια απ'τα ίδια πάλι, αρχιτέκτονες απο "προστατευμένους" χώρους, ακαδημαικοί, πολιτικοί, δημ.υπάλληλοι, φοιτητές, ....


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΠΟΥ "ΚΤΙΖΟΥΝ" και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ η ΕΠΙΔΟΞΟΙ ARCHISTARS ?
Πήγα στο Συνέδριο, είδα το πρόγραμμα, άκουσα κάποιες ομιλίες.
Είδα εναν χώρο πολύ κακά οργανωμένο, πολύ κακά προετοιμασμένο...νισάφι...για ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ μιλάμε !
Οπου δεν άκουγες τους ομιλητές, ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕΣ τις προβολές λόγω της έλλειψης μιας υποτυπώδους συσκότισης.
Διάφοροι "αναγνωρίσιμοι" και άλλοι που ευελπιστούν και προσπαθούν να τους φθάσουν, τους αναγνωρίσιμους, παρουσιάσεις που δεν είχαν καμμία σχέση με το θέμα του συνεδρίου, η έστω με την εποχή, τις συγκυρίες !!!! 
Εντυπωσιάστηκα με αυτούς που είχαν 10 λεπτά διαθέσιμο χρόνο και τον ξεχείλωσαν στα 25 λεπτά, για μια ομιλία που θα μπορούσε να παρουσιαστεί σε 5 - 10 λεπτά, με αυτούς που δεν μπόρεσαν να εμφανιστούν και αφου απαξίωσαν τα πάντα και τους πάντες, δείχνοντας πόσο τους ενδιαφέρει το θέμα, έδωσαν σε κάποιον άλλο το κείμενο να το διαβάσει, αφού βεβαίως δεν δικαιολογήθηκαν, δεν απολογήθηκαν, αλλά με το αμίμητο...απουσιάζει στη Γαλλία, κάλυψαν την απρεπή τους συμπεριφορά.
Εντυπωσιάστηκα ακόμα με εκείνους που ηλθαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ενα επιστημονικό συνέδριο που το θέμα δεν είναι η προβολή του επαγγελματικού προφίλ κάποιων συναδέλφων. 
Λένε οτι οι αρχιτέκτονες είνια εγωκεντρικά άτοκμα και ότι η δημιιουργικότητα έχει τέτοια αποτελέσματα...φευ, δεν θα κάνουμε την α-καλλιέργεια και στυλ, την αγραμματοσύνη τρόπο συμπεριφοράς !!!
Το πιο αποκαλυπτικό στοιχείο πάντως είναι,  οτι ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ  ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΚΤΙΖΟΥΝ ηταν απόντες χωρίς να είναι αλήθεια οτι δεν ενδιαφέρονται, χωρίς να είναι αλήθεια οτι το πρόβλημα της έλλειψης χρόνου είναι η βασική δικαιολογία.
Η αλήθεια είναι οτι δεν καταφέραμε να κάνουμε ζωντανούς πυρήνες σκέψης, ανταλλαγής απόψεων και ιδεών και οτι ολα αυτά γίνινται ατομικά και απο όποιους έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα μέσα, όποια είναι αυτά.


Πλήρης και ξεκάθαρη απεικόνιση της κοινωνίας μας, ετσι όπως την αφήσαμε να διαμορφωθεί...είμαι απαισιόδοξη ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: