Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ECO Architecture ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ KEN YEANG

απο το world architecture news


Ο Ken Yeang αναγνωρίζεται διεθνώς ως ο κύριος υποστηρικτής του οικολογικού σχεδιασμού στον τομέα της αρχιτεκτονικής. Το 2008, χαρακτηρίστηκε απο την εφημερίδα The Guardian ως ένας από τους «50 ανθρώπους που θα μπορούσαν να σώσουν τον πλανήτη». Έχει κατασκευαστεί πάνω από 200 κτίρια σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει δημοσιευσει πληθώρα βιβλίων που υποστηρίζουν την  περιβαλλοντική  προσέγγιση στο σχεδιασμό. Είναι ίσως  περισσότερο γνωστός ως ο δημιουργός του πράσινου ουρανοξύστη. Ήταν καινοτομία η ιδέα του να ενσωματώσει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά σε έναν τύπο κτιρίου υψηλής πυκνότητας. Γι 'αυτό το κτήριο και γενικώτερα για τον οικολογικό αστικό σχεδιασμό του, έχει αποκτήσει μια μοναδική θέση με επιρροή στην αρχιτεκτονική. Αν και έχει συγγράψει πολλά βιβλία για το έργο του και τις ιδέες του, αυτό είναι το πρώτο οριστικό βιβλίο για την κάλυψη των σαράντα χρόνια καριέρας του.
Το βιβλίο περιλαμβάνει 22 από τα πιο σημαντικά έργα του Yeang, και αρχίζει με παλαιότερη εργασία του σχετικά με την περιβαλλοντική μελέτη, ως φοιτητής στο Architectural Association και, στη συνέχεια, σαν υποψήφιος διδάκτορας στο Καίμπριτζ στις αρχές της δεκαετίας του 1970, καθώς και τα πιο πρόσφατα έργα του με το γραφειο "Llewelyn Davies Yeang" στο Λονδίνο και TRHY στην Κουάλα Λουμπούρ. Μια εισαγωγή από τον Λόρδο Foster και ένα εισαγωγικό κείμενο από τον καθηγητή John Frazer περιγράφει το πλήρες πλαίσιο της σκέψης του
Yeang.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δείτε "ζωντανά" το Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Συνέδριο

Το GreekArchitects Tv σε “ζωντανή” σύνδεση με το Ζάππειο μέγαρο 18 έως 20 Μαρτίου. (ομιλίες, συνεντεύξεις κα.)

Σας ενημερώνουμε ότι από 18 έως και 20 Μαρτίου το GRATV.gr θα αναμεταδίδει ζωντανά ομιλίες από το 11ο Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Συνέδριο.
Παράλληλα θα μεταδίδονται (επίσης ζωντανά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα) συνεντεύξεις την επιμέλεια των οποίων θα έχει ο αρχιτέκτων και αρχισυντάκτης του greekarchitects.gr Αλέξιος Βανδώρος.

Καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να υπάρχει συνεχής ροή τηλεοπτικών μεταδόσεων (από το πρωί έως το βράδυ) καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

http://www.greekarchitects.gr/gr/νεα/δείτε-ζωντανά-το-πανελλήνιο-αρχιτεκτονικό-συνέδριο-id3998