Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Επίσημα στο ΣΙΛΟ το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων

απο το greekarchitects.gr

Επίσημα στο ΣΙΛΟ το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων

Το κτίριο του ΣΙΛΟ, που δεσπόζει στο χώρο του λιμανιού του Πειραιά, με το μεγάλο ρολόι στην πρόσοψη, κατασκευάστηκε το 1929.
To κτιριολογικό και μουσειολογικό πρόγραμμα του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων, που θα εγκατασταθεί στο κτίριο του παλαιού ΣΙΛΟ, στον ΟΛΠ, εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου. 

Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων θα συγκεντρώσει τον πλούτο των ευρημάτων από αρχαιολογικές έρευνες, που έχουν διεξαχθεί στη θάλασσα, αποτελώντας ένα ακόμα σημαντικό μουσείο και πόλο έλξης για τον Πειραιά και την κρουαζιέρα, αφού στην απέναντι ακριβώς ακτή ελλιμενίζονται τα κρουαζιερόπλοια με 2.000.000 αφήξεις - αναχωρήσεις ετησίως.

Το Συμβούλιο Μουσείων του ΥΠΠΟΤ ενέκρινε τον Ιούλιο 2011 με ομόφωνη γνωμοδότηση τις προτάσεις της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και τις προτάσεις της ΟΛΠ ΑΕ για τη δημιουργία της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά» στην περιοχή της Ηετιώνειας Ακτής.

Σε σύσκεψη, που έγινε στην ΟΛΠ ΑΕ, τέθηκαν τα θέματα διάσωσης και ανάδειξης των ταινιόδρομων του ΣΙΛΟ, τα οποία αποτελούν βιομηχανικό μνημείο, διάνοιξης νέας ειδικής πύλης για την επίσκεψη στο πλοίο «HELLAS LIBERTY» καθώς και ο προσδιορισμός των βημάτων υλοποίησης της υποθαλάσσιας διάβασης πεζών, που θα ενώνει την Ακτή Κρουαζιέρας (Λέοντος) με την Πολιτιστική Ακτή.

1 σχόλιο:

mahler76 είπε...

επιτέλους να γίνει κάτι με αυτό το κτήριο.