Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Η ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ "ΜΩΥΣΗΣ" ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

απο το inhabitatΠροσθήκη λεζάντας


Προσθήκη λεζάντας
Μια σειρά απο τάφρους και φρούρια χτίστηκαν κατα τη διάρκεια του 17ου αιώνα, προκειμένου να παράσχουν προστασία απο την εισβολή απο τη Γαλλία και την Ισπανία

Το φρούριο Fort de Roovere περιβαλλόταν με μια τάφρο που ήταν πάρα πολύ βαθιά για να είναι βατή, και πολύ ρηχή για τα σκάφη. Το φρούριο είχε παραμείνει αποκλεισμένο μέχρι τώρα.
Από μακριά, η γέφυρα Μωυσής Bridge είναι αόρατη με γυμνό μάτι. Η ροή της τάφρου εμφανίζεται συνεχής, καθώς η στάθμη του νερού παραμένει στα ίδια επίπεδα, αντικατοπτρίζοντας τα γύρω φυτά. Καθώς οι επισκέπτες προσεγγίζουν το φρούριο, η γέφυρα φαίνεται ως μια διακοπή στο νερό με τους κεκλιμένους τοίχους της, που την περιέχουν.
Στην ακρη βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γη, μετά η γέφυρα κατεβαίνει πιο βαθιά μέσα στο έδαφος. Με επένδυση με φύλλο ξύλου συσσωρεύονται για τους τοίχους, το κατάστρωμα και σκάλες κάθονται μεταξύ. 
Η γέφυρα και όλα τα στοιχεία της επενδύονται από αειφόρο σκληρό ξύλο που είναι Cradle to Cradle Gold Certified. Το ξύλο Accoya είναι φροντισμένο με ένα μη τοξικό υλικό επίστρωσης, προστατεύοντάς το από μύκητες και αυξάνοντας την αντοχή του - ένα ιδανικό υλικό για μια βυθισμένη γέφυρα. Όπως ένα φράγμα, τα τείχη της γέφυρας συγκρατούν τα νερά της τάφρου , και όπως ο Μωυσής χωρίζει τα νερά ωστε να περάσουν οι πεζοί.
Η  Γέφυρα Μωυσής δίνει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να περάσουν μέσα από τα διαχωρισμένα νερά, για να επισκεφτεί ένα ιστορικό φρούριο της άμυνας.Δεν υπάρχουν σχόλια: