Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Η διάσκεψη της Κοπεγχάγη ήταν μία "καταστροφή"

απο το TVXS

 


Η Σουηδία χαρακτήρισε σήμερα τη Διάσκεψη για το Κλίμα της Κοπεγχάγης «καταστροφή και μεγάλη αποτυχία» ενόψει της συνάντησης των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Η ΕΕ πήγε στην Κοπεγχάγη με την ελπίδα ότι θα υπήρχε ευρεία δέσμευση για μείωση της έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 20% κάτω από τα επίπεδα του 1990 τα επόμενα 10 χρόνια, αλλά τόσο αυτός όσο και άλλοι στόχοι δεν συμπεριλήφθηκαν στην τελική συμφωνία.


«Οι υπουργοί θα συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν πως θα προχωρήσουμε έπειτα από την καταστροφή της Κοπεγχάγης», δήλωσε στους δημιοσιογράφους ο Σουηδός υπουργός Περιβάλλοντος Ανρέας Κάρλγκρεν.


Από την μεριά της η Δανή υπουργός Κλίματος και Ενέργειας Κόνι Χέντεγκααρντ όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν η Κοπεγχάγη ήταν μία αποτυχία απάντησε: «Θα ήταν αποτυχία αν δεν είχαμε καταφέρει τίποτα. Αλλά καταφέραμε κάτι. Ένα πρώτο βήμα. Ήταν η πρώτη φορά που κάναμε μία διάσκεψη στην οποία ήταν παρούσες όλες οι χώρες, και οι μεγαλύτεροι ρυπαντές».Δεν υπάρχουν σχόλια: