Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

ΥΠΕΚΑ: οι πρώτες κινήσεις για την ανάπλαση της Αθήνας


...περιμένουμε γιατί δεν αντέχουμε... 


απο το econews

Το υπουργείο Περιβάλλοντος δρομολογεί μια σειρά από παρεμβάσεις στη πρωτεύουσα, όπως η πεζοδρόμηση της οδού Βασιλίσσης Όλγας, τη δημιουργία του μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, την αναβάθμιση της περιοχής του Αγίου Παντελεημόνα και της περιοχής της περιοχής της Κυψέλης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».
Η έλλειψη πόρων είναι το βασικότερο εμπόδιο για το υπουργείο.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος φέρεται αποφασισμένο να ανοίξει μια σειρά από «καυτά» ζητήματα, που αφορούν στους δημόσιους χώρους και τη λειτουργία της πόλης, όπως είναι τα μεγάλα πάρκα και οι αναπλάσεις στο κέντρο.
Η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη ανέθεσε στη γενική γραμματέα Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης Μαρία Καλτσά, τη μελέτη των πιο υποβαθμισμένων περιοχών του κέντρου, όπως ο Αγιος Παντελεήμονας και η Κυψέλη, προς αναζήτηση «τόπου και τρόπου» σημειακών παρεμβάσεων.
Παράλληλα αναζητείται τρόπος για να ενεργοποιηθεί και πάλι το πρόγραμμα ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, το οποίο σταμάτησε μετά την ολοκλήρωση της πλατείας Μοναστηρακίου.
Επίσης, το ΥΠΕΚΑ έχει θέσει ως προτεραιότητα τη δημιουργία του μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.
Έχει οριστεί ομάδα επιστημόνων του υπουργείου, η οποία ασχολείται με την επικαιροποίηση της μελέτης του ΕΜΠ.
Στην περίπτωση όμως της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό, το κυριότερο πρόβλημα για ένα τόσο μεγάλο έργο είναι η έλλειψη πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: