Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

«Πράσινο φως» για διπλή ανάπλαση σε Λ. Αλεξάνδρας και Βοτανικό

ΜΙΚΡΕΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ,
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ

απο τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Την κατασκευή μικρότερου εμπορικού κέντρου, με τη μείωση του συντελεστή δόμησης στο 1,2 από το 1,6, την πλήρη κατάργηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του Παναθηναϊκού καθώς και του δημοτικού και πολυλειτουργικού κτηρίου του Δήμου Αθηναίων, στο Βοτανικό προβλέπει το νέο αναθεωρημένο πρόγραμμα για τη διπλή ανάπλαση των περιοχών Λ. Αλεξάνδρας και Βοτανικού που παρουσίασε χθες η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων.
Οπως δήλωσε η κα Μπιρμπίλη το πρόγραμμα αυτό δίνει λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με την προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση και την απόφαση του ΣτΕ για παύση των έργων στην περιοχή του Βοτανικού και στοχεύει στην πραγματοποίηση της διπλής ανάπλασης, της απόδοσης της Λ. Αλεξάνδρας στους κατοίκους της Αθήνας, και στην κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.
Η νέα ρύθμιση, πρόσθεσε η υπουργός, μειώνει κατά 66.000 τ.μ τη συνολική δόμηση, αυξάνει κατά 30.000 τ.μ. το πράσινο στο Βοτανικό, η δομημένη έκταση είναι μικρότερη και εξασφαλίζει την άμεση κατεδάφιση του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας με την έναρξη των εργασιών.

περισσότερα http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1784484

Δεν υπάρχουν σχόλια: