Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

«Φρένο» στη δημιουργία κλινικών στον Ελαιώνα

απο ΤΟ ΕΘΝΟΣ
Κρίθηκαν ως μη νόμιμες οι προτεινόμενες μεταβολές
«Φρένο» στην προοπτική δημιουργίας κλινικών και διαγνωστικών κέντρων στην περιοχή του Ελαιώνα βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το Ε’ τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου «μπλόκαρε» ως μη νόμιμες τις διατάξεις σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που πρόσθετε στις χρήσεις γης της περιοχής τη δυνατότητα δημιουργίας κτιρίων περίθαλψης.

Η σχετική πρόβλεψη έγινε ύστερα από αίτημα δύο ιδιωτών και θετική γνώμη δημοτικών Αρχών, ενώ σε εισήγηση προς την Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Αθήνας αναφέρεται πως οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας εκτίμησαν ότι η έλλειψη ελεύθερων και ικανού μεγέθους οικοπέδων αποτελεί σήμερα τον βασικό λόγο αδυναμίας ιδιωτικών επενδύσεων στην Υγεία.
Παράλληλα, στο ίδιο έγγραφο υποστηρίζεται ότι η περιοχή του Ελαιώνα μπορεί να αποτελέσει έναν εν δυνάμει υποδοχέα κτιρίων περίθαλψης που θα καλύψουν ανάγκες όχι μόνο της περιοχής αλλά και των γύρω δήμων, ενώ επισημαίνεται η σταδιακή αποβιομηχάνιση της περιοχής με μεταφορά μονάδων λόγω των διαμορφούμενων υψηλών τιμών γης.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, υπό τον αντιπρόεδρο Κ. Μενουδάκο, έκρινε ότι οι προτεινόμενες μεταβολές δεν είναι νόμιμες, γιατί δεν εντάσσονται σε έναν ολοκληρωμένο χωροταξικό σχεδιασμό που να λαμβάνει υπόψη την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Ελαιώνα και τις ανάγκες του.

1 σχόλιο:

boofos είπε...

edo ginetai kati analogo .
sto xoro aristera tou dromou pros panorama pou kai ta periergi simptosi onomazetai "elaionas"
kai exei xarakthristei xoros idieterou fysikoy kalous kai apagoreyetai i domisi exoyn jefytrosei ta teleytaia xronia dyo tepastia ktiria me idiotikes klinikes !!!!!!!

psakse bres!!!!!!!!!!!!