Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Επιτέλους δράσεις! Θεάτρου & Βασ.Όλγας


απο το athensville

Πόσα χρόνια; Παρα πολλά! Επιτέλους μετά από καιρό μαθαίνουμε δράσεις για την Αθήνα. Tο ανακοίνωσε το χαρμόσυνο χθες η Υπουργός Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα:
Πεζοδρόμηση Βασιλίσσης ΌλγαςΣτόχος του έργου η ενοποίηση του Ζαππείου με τον Εθνικό Κήπο και τις Στύλες του Ολυμπίδου Διός. Περαιτέρω επιτυγχάνεται ένας αριστουργηματικός περίπατος που θα ξεκινά απ' το Μετς και θα καταλήγει στο Γκάζι. (Παναθηναϊκό, Βασ. Όλγας, Διον. Αρεοπαγίτου, Απ. Παύλου, Ερμού-Τεχνόπολις) και θα ενώνει τους 6 σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους. Είτε με τα πόδια, είτε με ποδήλατο μια βόλτα ποίημα!
Σύμφωνα με την μελέτη τα 26 χιλιάδες οχήματα που διασχίζουν την Β. Όλγας θα επιβαρύνουν τους γύρω δρόμους. Ε και; Να πάνε να πνιγούνε τα αυτοκίνητα!
Πλατεία ΘεάτρουΘα πεζοδρομηθεί όλη η πλατεία από την Σωκράτους ως την Μενάνδρου και το δρομάκι της Διπλάρη. Στα πλαίσια της ίδιας δράσης και μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό θα μελετηθούν αναπλάσεις σε όλη την οδό Μενάνδρου, από Ψυρρή μέχρι την νέα πλατεία της Ξούθου (Πλ. Βάθης ουσιαστικά, ένα τετράγωνο τις χωρίζει).
Επίσης χαίρομαι που η γύρω περιοχή ξαναβρίσκει το όνομα της μετά από 100 χρόνια. Γεράνι ονομαζότανε (δεν είναι τυχαίο το Γερανίου) η περιοχή κάτω απ' την Ομόνοια ανάμεσα σε Πειραιώς και Ψυρρή. Εκεί ξεκινά ερευνητικό πρόγραμμα για την χαρτογράφηση χρήσεων και δραστηριοτήτων με τελικό σκοπό έναν νέο σχεδιασμό ώστε το υπάρχον απαράδεκτο γκέτο να γίνει παρελθόν.
Άλλα μικρά• Η Υπουργός δήλωσε αντίθετη στην πλήρη πεζοδρόμηση οδού Αθηνάς. Προτιμά την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και μια στενή άσφαλτο για τα ΜΜΜ και οχήματα των εκεί εμπόρων. Δίνει χρώμα, δήλωσε.
• Προωθούνται προγραμματα παρεμβάσεων στις υποβαθμισμένες πλατείες Αγ. Παντελεήμονα, Αττικής και Αγίου Νικολάου.
Τίνα ΜπιρμπίληΊσως βιάζομαι, μα εύγε! Έχει την πάστα του ανθρώπου που μ' αρέσει, δημιουργική και εργατική και με το μεγάλο κι απελευθερωτικό συν: δεν έχει την πίεση του πολιτικού κόστους. Μακάρι να είναι ένα preview των κρατούντων τα δημόσια στο μέλλον.


Η διαδρομή των 4 χλμ.
Μακέτα της Βασιλίσσης Όλγας

Σε κίτρινο περίγραμμα το τμήμα της Πλατείας Θεάτρου που θα πεζοδρομηθεί

Η πλατεία Θεάτρου, άποψη απ' την Βαρβάκειο


Το στενάκι της Διπλάρη που θα πεζοδρομηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: