Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

O David Chipperfield θα πάρει το Royal Gold Medal της Αρχιτεκτονικής για το 2011

  απο το dezeenΟ διεθνούς φήμης Βρετανός αρχιτέκτονας σερ Ντέιβιντ Chipperfield πρόκειται να βραβευτεί με ενα  από τα πιο σημαντικά βραβεία αρχιτεκτονικής στον κόσμο, το Βασιλικό Χρυσό Μετάλλιο.
Το γραφείο του  David Chipperfield έχει κερδίσει πάνω από 50 εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και πολλά διεθνή βραβεία , συμπεριλαμβανομένου του RIBA Stirling Prize 2007 για το Μουσείο Σύγχρονης Λογοτεχνίας, Marbach am Neckar της Γερμανίας.  Το Neues Museum έ στο Βερολίνο, σε συνεργασία με τον Julian Harrap, ήταν υποψήφιο για το 2010 RIBA Stirling Prize.
Δεδομένης σε αναγνώριση του έργου μιας ολόκληρης ζωής, το Βασιλικό Χρυσό Μετάλλιο έχει εγκριθεί προσωπικά από την (Αυτής Μεγαλειότητα) τη Βασίλισσα και δίνεται σε ένα πρόσωπο ή μια ομάδα ανθρώπων που είχαν σημαντική επίδραση , "είτε άμεσα είτε έμμεσα στην εξέλιξη της αρχιτεκτονικής".
Μιλώντας σήμερα David Chipperfield είπε για την τιμή,
«Είμαι συγκλονισμένος από την απόφαση της RIBA να με βραβεύσει με το  Βασιλικό Χρυσό Μετάλλιο (2011) και να συμπεριληφθώ  σε μια λίστα που περιλαμβάνει τόσους πολλούς αρχιτέκτονες και προσωπικούς ήρωες. Ελπίζω ότι η καριέρα μου να  δικαιολογήσει αυτή τη μεγάλη τιμή και μπορώ να εκπληρώσω τις προσδοκίες που αυτό το βραβείο θεσμοθετεί για μένα. Μοιράζομαι αυτό το βραβείο με τους συνεργάτες μου και την οικογένειά μου, χωρίς τους οποίους ένα τέτοιο προσωπικό επίτευγμα θα ήταν πολύ μακριά. "

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: