Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Επανεξέταση του χαρακτηρισμού η μη ως διατηρητέου μνημείου του κινηματογράφου ΑΣΤΡΟΝ

19-09-2011 / Δεν κρίθηκε ικανό να διατηρηθεί !!! (εργο το Σ. Κυδωνιάτη)
(δυστυχώς με μεγάλη πλειοψηφία τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων αποφάσισαν, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, ότι ο κινηματογράφος ΑΣΤΡΟΝ δεν αξίζει να κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο. Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο της κατεδάφισής του. Η MOnuMENTA και ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος του Κέντρου Αμπελοκήπων που αγωνίζονται εδώ και τρία χρόνια μαζί με το ΕΜΠ, τον Δήμο Αθηναίων κ.ά. για τη διάσωσή του είναι σε προβληματισμό για το ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες ενέργειες. Θα σας ενημερώσουμε σύντομα)


απο το monumenta
MOnuMENTA
Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΤ συζήτησε ξανά, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011, το θέμα του χαρακτηρισμού ή μη ως διατηρητέου μνημείου του κινηματογράφου ΑΣΤΡΟΝ στους Αμπελόκηπους.
Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη συζήτηση με ελάχιστη πλειοψηφία λόγω της διπλής ψήφου του προέδρου η γνωμοδότηση ήταν υπέρ του μη χαρακτηρισμού. Το θέμα επανήλθε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ύστερα και από αίτημα της MOnuMENTA, του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλλόγου του Κέντρου Αμπελοκήπων και της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ.
Στη νέα συζήτηση αποφασίστηκε τα μέλη του Συμβουλίου να κάνουν αυτοψία στο κτήριο την 1η Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: