Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

ΣΠΙΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

απο το archello


Μια παλιά καθολική εκκλησία έχει μετατραπεί σε ένα χώρο κατοικίας. Ο χαρακτήρας του μικρού ναού διατηρείται και όπου είναι δυνατόν ενισχυεται.
Τα χρώματα του χαρακτηριστικού μολυβδούχου γυαλιού, vitraux, ζωντάνεψαν με την επιλογή του λευκού χρώματος στους εσωτερικούς χώρους. Τα βιτρό λειτουργούν ως μια συσκευή προβολής στις λευκές επιφάνειες. Για περισσότερο φυσικό φωτισμό, προστέθηκαν παράθυρα οροφής, μέσω των οποίων φιλτράρεται το φως που εισέρχεται στο παρεκκλήσι. Για να δημιουργήθεί επαφή με την πόλη, προστέθηκε ένα μεγάλο παράθυρο τύπου Mondriaan. Είναι μια αφηρημένη εκδοχή των βιτρό με έντονα χρώματα.
Το εσωτερικό μπαλκόνι με το όμορφο εκκλησιαστικό όργανο του επεκτείνεται μεσα στο χώρο και λειτουργεί σαν λειτουργικό στοιχείο. Αυτό το στοιχείο ορίζει τις διάφορες λειτουργικές χρήσεις στο παρεκκλήσι: σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα και γραφείο. 
Εχει επιλεγεί μια μινιμαλιστική αντίληψη στην εσωτερική οργάνωση, με την οποία εντείνεται η αντίθεση με τα αρχικά μαλακά σχήματα του παρεκκλησίου. Μερικά πρωτότυπα έπιπλα εχουν επαναχρησιμοποιηθεί στο νέο περιβάλλον, όπως τα παγκάκια εκκλησίας στην ζώνη τραπεζαρίας. Επίσης, το τραπέζι είναι φτιαγμένα από τα παγκάκια της εκκλησίας.
Σε αντίθεση με τους χώρους διημέρευσης,το υπνοδωμάτιο είναι τελείως σκοτεινό με λευκό εξοπλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: