Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Mια πολύ υποδειγματική αvακαίνιση

απο το athensville


Μια αδιάφορη εμπορική ιστορία: Τα H&M εγκατέλειψαν την Κολοκοτρώνη και κατηφόρισαν στην όσο πάει και πιο σουλουπωμένη (έχει θέμα με τις προσόψεις η κακομοίρα) Ερμού, στο πιο όμορφο κτίριο του δρόμου. Η αρχική ανακατασκευή του είχε γίνει βέβαια απ' τα Sprider αλλά τότε δεν μου 'χε κάνει καμία εντύπωση. Κάτι αναμενόμενοι πολυέλαιοι, ανυπαρξία σωστού φωτισμού, τα ρούχα τα γνωστά %^&, -χωρίς την σφραγίδα του Σάκη ακόμα πιο %^&*. Το '08 κάηκε ολοσχερώς, μετά από 2 χρόνια επαναλειτούργησε, για να φύγει ένα χρόνο μετά.
Τέλος πάντων έπεσε σε καλόγουστα χέρια, και παρουσιάζουν μια μερακλίδικη, γεμάτη σεβασμό στην παλιά Αθήνα, ανακαίνιση που καθιστά το κατάστημα ένα απ' τα ωραιότερα της αλυσίδας παγκοσμίως και υπόδειγμα πως πρέπει το ιστορικό κέντρο της πόλης να δείξει την φινέτσα του σε αντίστιξη με το άχαρο φουλ πλακάκι των προαστειακών μωλ.
Έχουμε ιστορία εδώ κάτω παιδιά!
Μπαίνεις και κυρίαρχο στοιχείο στον χώρο οι σειρές φωτιστικων σε απρόσμενους δυναμικούς διαγώνιους και καμπυλοειδείς σχηματισμούς.


Διακριτικά τα λευκά καλώδια δίνουν την εντύπωση της αιώρησης των φώτων.


Γυάλινη γέφυρα, έξτρα στοιχείο στον τότε σχεδιασμό, γυάλινη κι ανάλαφρη, αναπαράγει το φως.
Πολύ ωραίο το παιχνίδι φωτός σκιάς, που αναδεικνύει τις κοπελιές.
http://athensville.blogspot.com/2011/12/m-v.html#more

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ. Σημειώστε πάντως ότι στο κτήριο αυτό, καθώς και στο ανακαινισθέν μέχρι πλήρους καταστροφής, του παλιού "ΠΡΟΜΗΘΕΑ" στη Σταδίου, αλλά και στο κτήριο του ΜΤΣ στην είσοδο της Πανεπιστημίου ως το κλιμακοστάσιο - υπήρχαν δημόσιες στοές (μή διαμπερείς στα δύο τελευταία), που ίσως και παράνομα - πάντως χωρίς σεβασμό στην ιστορικότητά τους - καταργήθηκαν και ενσωματώθηκαν στην εμπορική τους χρήση.