Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΑΔΡΙΤΗ κερδίζει το σημαντικο Βραβείο Green Design Award για το 2010, απο το Chicago Athenaeum

απο το +MOOD


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ !!!


Green Good Design Award The City of Madrid Wins A Prestigious Green Good Design Award for 2010
"Η πόλη της Μαδρίτης, δηλώνει ο Christian Κ. Narkiewicz-Laine, Πρόεδρος του Chicago Athenaeum "είναι μια από τις πλέον πράσινες πόλεις του  πλανήτη μας»
Το Chicago Athenaeum, από κοινού με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Architecture Art Design and Urban Studies ανακοινώνει την πόλη της Μαδρίτης, ως το πρώτο από τα πάνω από 100 Green Awards Good Design  για το 2010.
Το GOOD DESIGN ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1950 από τους αρχιτέκτονες Eero Saarinen και Charles και Ray Eames, και είναι το παλαιότερο και πιο σημαντικό παγκόσμιο πρόγραμμα στον κόσμο που  βραβεύει τον καλύτερο σχεδιασμό προιόντων και χώρων.
Κάθε χρόνο, χιλιάδες από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές, κατασκευαστές, και επιχειρήσεις δηλώνουν συμμετοχή για αυτό το βραβείο . Το γνωστό λογότυπο Good Design, ένας κύκλος μέσα σε ένα τετράγωνο, που σχεδιάστηκε από τον γραφίστα (Σικάγο), Μort Goldsholl το 1950, είναι ένα από τα πιο εμφανή και αναγνωρίσιμα  branding σημάτα στον κόσμου.
Το 2008, το Chicago Athenaeum και το Ευρωπαϊκό Κέντρο πρόσθεσε μια "πράσινη" έκδοση για το ιστορικό αυτό Πρόγραμμα Βραβείων, ως έναν τρόπο να τονίσει και να προωθήσει τα καλύτερα νέα προϊόντα και προτάσεις που αναφέρονται στη σημερινή «Πράσινη Επανάσταση», προκειμένου ναευαισθητοποιηθεί ο κόσμος σχετικά με την  αειφορία στον σχεδιασμό των καταναλωτικών προϊόντων και της παγκόσμια αρχιτεκτονικής.
Για το 2010, η Πράσινη GOOD DESIGN βραβεία επιβραβεύει τις πόλεις, τις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς, τα έρευνητικά προγράμματα, και τους σχεδιαστές που χαράσσουν μια νέα πορεία προς ένα βιώσιμο περιβάλλον με τον σχεδιασμό νεων προϊόντων, κτιρίων και υπαίθριων χώρων, καθώς και πολεοδομικών προτάσεων.
Φέτος (2010), το Βραβείο Green Good Design δόθηκε στην πόλη της Μαδρίτης, καθώς  και σε προϊόντα,  σχέδια,  ιδέες,  κτίρια και έργα αστικής ανάπλασης  από 31 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: