Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ

απο το fimotro

Με τη συμμετοχή 18 μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και ιδρυμάτων από όλη την Ευρώπη υλοποιείται το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα H2SusBuildΤο συγκεκριμένο πρόγραμμα, του... 
οποίου από την Ελλάδα ηγείται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στοχεύει στη δημιουργία ενός έξυπνου, αυτοσυντήρητου υβριδικού ενεργειακού συστήματος με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για την κάλυψη της ηλεκτροδότησης, θέρμανσης και ψύξης κατοικιών και εμπορικών κτιρίων ή συστοιχιών κτιρίων. Ειδικότερα, στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός κτιρίου που όχι μόνο θα μειώνει δραστικά το «αποτύπωμα» άνθρακα, αλλά θα μπορεί να καλύψει πλήρως την ηλεκτρική του κατανάλωση, εκμηδενίζοντας τις εκπομπές ρύπων.

Εναλλακτικές πηγές Στο κτίριο αυτό η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται αποκλειστικά από εναλλακτικές πηγές (αιολική και ηλιακή ενέργεια). Οσο για το «πράσινο ρεύμα» που θα περισσεύει, αυτό θα χρησιμοποιείται για την ηλεκτρόλυση νερού, την παραγωγή αερίου υδρογόνου και τη φύλαξή του με σκοπό τη μελλοντική κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου.

Η Schneider Electric AEBE, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, συμμετέχει στο πρόγραμμα H2SusBuild, προσφέροντας τις απαραίτητες λύσεις και τον εξοπλισμό για την παρακολούθηση της παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και τον έλεγχο του ισοζυγίου κατανάλωσης. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Marc Pelletier, δήλωσε ότι «στόχος είναι η δημιουργία κτιρίων που δεν θα καταναλώνουν ενέργεια από το δίκτυο ηλεκτροδότησης, θα δημιουργούν συνθήκες άνεσης και ασφάλειας και θα έχουν μηδενικές εκπομπές CO2»

Δεν υπάρχουν σχόλια: