Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Renzo Piano - Θα υποχρεωθούμε να δημιουργήσουμε εναν καλύτερο κόσμο και οι αρχιτέκτονες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλοαπο την Corriere della Sera - https://video.corriere.it//cronaca/noi-stiamo-casa-contributi-lettori-in-quarantena-coronavirus/renzo-piano-ci-sara-costruire-mondo-migliore-architetti-hanno-ruolo-importante/a4ba8b44-7317-11ea-bc49-338bb9c7b205

Από το σπίτι του στο Παρίσι, ο αρχιτέκτονας Renzo Piano, βραβείο Pritzker Prize το 1998, γνώστης της ζωής, συμμετέχει στο πρόγραμμα " IORESTOACASA" με το Μουσείο Maxxi στη Ρώμη και στέλνει ένα μήνυμα στους νέους, ιδίως στους νέους αρχιτέκτονες. 
Το Μουσείο MAXXI, Εθνικό Μουσείο Τεχνών, του ΧΧΙ αιώνα, συμμετέχει με ειδικό διαδικτυακό πρόγραμμα για να διατηρούνται ανοιχτές οι πόρτες του , με την διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων, που ανανεώνονται συνεχώς. «Είναι λυπηρό σήμερα που δεν μπορούμε να συναντηθούμε - λέει ο Piano στο βίντεό - ειδικά σε μουσεία, όπως το MAXXI, που είναι μέρη για να είμαστε μαζί, για να μοιραστούμε αξίες όπως η τέχνη, η γνώση, η φιλία. Χρειάζεται όμως θάρρος. Μετά από αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι σαφές ότι κάτι θα συμβεί και θα είναι μόνο καλύτερο, γιατί τώρα περισσότερο από ποτέ γνωρίζουμε ότι η γη είναι εύθραυστη. Πρέπει να γίνουν πολλά για να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Και οι αρχιτέκτονες, οι οικοδόμοι του αύριο, έχουν σημαντικό ρόλο, πρέπει να δημιουργήσουν κτίρια που ζουν με το περιβάλλον. Εσείς πρέπει να σώσετε τον κόσμο ... »


Δεν υπάρχουν σχόλια: